Dedryck Boyata afgezonderd van eerste elftal Club Brugge

'Boyata niet meer welkom bij A-kern Club Brugge, eigen kleedkamer, afgezonderd'

Vandaag om 10:27
Laatste update: om 10:49

Dedryck Boyata maakt dit seizoen geen deel uit van de A-kern van Club Brugge. De 33-jarige centrale verdediger wist in de transferperiode geen nieuwe club te vinden en is hierdoor verwezen naar Club NXT.

Boyata werkt individueel aan zijn conditie. Daarnaast traint de verdediger enkele keren per week mee met Club NXT, het tweede elftal van Club Brugge. De Brusselaar kleedt zich sinds kort ook niet meer om bij het eerste elftal. Boyata heeft een eigen ruimte gekregen waar hij zich voor de trainingen voorbereidt en kan omkleden. In feite is hij bijna volledig afgezonderd van het eerste team, meldt Het Laatste Nieuws.

Er zijn steeds meer landen die hun transferperiode zien eindigen. Hierdoor lijkt de kans zeer aannemelijk dat Boyata in ieder geval dit jaar nog op de loonlijst blijft staan bij Club Brugge tot nieuwjaar. Blauw-Zwart betaalt zo’n drie miljoen euro aan de salariskosten van Boyata.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.