Alderweireld blikt vooruit op Antwerp-Beerschot: ‘Zo’n match kan alles keren’

Alderweireld blikt vooruit op Antwerp-Beerschot: ‘Zo’n match kan alles keren’

Vandaag om 13:45

Antwerp wist op zaterdag in extremis te winnen op het veld van Westerlo. Matchwinnaar van de avond? Toby Alderweireld … De verdediger van Antwerp blijft op zijn 35e een sleutelrol vervullen bij de club en kijkt uit naar de derby tegen Beerschot.

De wedstrijd tegen Westerlo werd misschien wel gekenmerkt door de afgekeurde doelpunten en de gemiste penalty. Matija Frigan van Westerlo plaatste zich achter de bal, maar zag Senne Lammens zijn poging keren. Alderweireld zorgde er uiteindelijk voor dat zijn ploeg toch met de drie punten naar huis ging. 

Meteen na de wedstrijd lag de focus van Alderweireld al bij de volgende wedstrijd. Een stadsderby tegen Beerschot volgt op zondag. Alderweireld waarschuwde zijn ploeggenoten alvast dat een derby extra uitdagingen met zich meebrengt. 

“In zo’n wedstrijd komen andere krachten naar boven. Beerschot, dat in een moeilijke periode zit, kan zo’n match gebruiken om alles te keren. Wij moeten ons hoofd erbij houden,” vertelde hij, geciteerd door Het Nieuwsblad.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.