Toby Alderweireld reageert na winst Royal Antwerp FC op KVC Westerlo

Alderweireld zag Antwerp onverdiend de punten pakken: "Op een diefje gewonnen"

Vandaag om 21:32

Toby Alderweireld was zaterdagavond met twee rake kopballen nog eens van goudwaarde voor Royal Antwerp FC. In de extra tijd bezorgde hij The Great Old met zijn tweede de volle buit in de uitmatch tegen KVC Westerlo.

De kapitein vond dat Antwerp de punten eigenlijk had gestolen in Het Kuipje. "Het was niet onze beste match", vertelde Alderweireld na afloop aan Sporza. "We hebben misschien op een diefje gewonnen, maar de afgelopen weken verdienden we meer en kregen we dat niet. Nu hebben we misschien meer gepakt dan we verdienden."

De Reds kwamen niet tegen de Kemphanen maar moeilijk tot kansen en dat was volgens Alderweireld de verdienste van de tegenstrever. "Westerlo is gewoon een heel goede ploeg en wij kwamen niet in ons spel. We hebben uiteindelijk goed gevochten en de winst gepakt."

Met zijn eigen twee goals was de 127-voudige Rode Duivel in alle geval zeer blij, al had hij het al vaker meegemaakt. "Twee keer scoren is me nog niet vaak overkomen. Drie keer in heel mijn carrière en drie keer voor Antwerp."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.