Antwerp wint op de valreep dankzij doelpuntenmaker Alderweireld van Westerlo

Vandaag om 20:15

KVC Westerlo is er voor de vijfde keer op rij niet in geslaagd om een driepunter te pakken. Het leek wel op weg naar een 1-1 gelijkspel tegen The Great Old, maar uitblinker Toby Alderweireld kopte Antwerp in het slot toch naar winst: 1-2.

Zowel KVC Westerlo als Royal Antwerp FC wisten dit seizoen al mooi voetbal te brengen en leken dus een goede en leuke pot voetbal te gaan verzorgen op een warme zaterdagmiddag. Het werd uiteindelijk een stevige strijd, met ook heel wat opvallende momenten.

Een echte ploeg die kon uitblinken was er niet, maar Royal Antwerp FC wist na iets meer dan een kwartier toch te scoren via Vincent Janssen. Althans, daar leek het toch op. De scheidsrechter floot voor buitenspel nadat de Nederlander offside leek te staan en nadat de VAR héél lang naar de beelden keek, bleek dat ook de correcte beslissing te zijn.

Antwerp kreeg nog wat kansen, maar ook Westerlo toonde zich en wist zich steeds beter in de partij te knokken. Uiteindelijk ook bijna met succes, nadat het na 35 minuten voetballen een strafschop kreeg na opnieuw een VAR-ingreep. Matija Frigan plaatste zich achter de bal, maar zag Senne Lammens zijn poging keren.

De bezoekers helemaal op dreef en dat werd voor het einde van de eerste helft helemaal duidelijk nadat Toby Alderweireld op hoekschop kon scoren. Dat werd echter niet de ruststand. Frigan wist zich na zijn gemiste strafschop net voor rust toch te herpakken en de gelijkmaker voorbij Lammens te schuiven.

Westerlo kwam als beste ploeg uit de kleedkamer en hield Antwerp ver weg van doelman Bolat. Zelf ging het op zoek naar de voorsprong, zonder echt gevaarlijk te zijn. Op het uur kreeg het wel een unieke mogelijkheid op de 2-1 na hands van Kobe Corbanie in de zestien. Scheidsrechter Erik Lambrechts twijfelde niet en floot voor strafschop. De VAR greep deze keer weer in en zag buitenspel van Tuur Rommens: geen strafschop.

Voor Jonas De Roeck ook het signaal om in te grijpen en Dennis Praet op het veld te brengen. Dat leek voor Tjaronn Chery dan weer het signaal om zijn duivels te ontbinden en twintig minuten voor tijd uit te pakken met een schitterend afstandsschot. Hij verschalkte Sinan Bolat, maar de VAR greep – terecht – in na buitenspel van Gyrano Kerk, die het zicht van Bolat belemmerde.

Er werd daarop nog flink wat gewisseld, maar dat zorgde niet voor verbetering in het spel. Het leek 1-1 te gaan blijven, maar daar dacht Alderweireld anders over. In het absolute slot kopte hij de bal voorbij Bolat, die er toch niet al te best uitzag bij die poging. Het werd 1-2.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.