Kompany en Bayern razen door en maken ook gehakt van Werder Bremen

Vandaag om 17:26
Laatste update: om 17:28

Vincent Kompany blijft serieus overtuigen bij Bayern München. Nadat hij eerder deze week in de Champions League een record kon neerzetten, werd er zaterdag ook gehakt gemaakt van Werder Bremen: 0-5.

Eerder in de week wist Kompany al serieus te overtuigen met een 9-2 overwinning tegen Dinamo Zagreb in de Champions League. Enkele dagen later haalde Bayern alweer serieus uit. Deze keer was Werder Bremen het slachtoffer van Kompany en de zijnen. Bayern moest het in het Weserstadion zonder Manuel Neuer stellen: de ervaren goalie viel geblesseerd uit in de warming-up, waardoor Sven Ulreich onder de lat plaatsnam.

Vanaf de eerste minuut was Bayern heer en meester in Bremen. Werder loste in de hele wedstrijd niet eens één schot. Daarvoor mag Kompany onder meer Michael Olise bedanken, die zich ontpopte tot de absolute uitblinker bij Bayern en der Rekordmeister na 23 minuten voetballen op voorsprong bracht. Diezelfde Olise was enkele minuten later ook goed voor een heerlijke assist bij de 0-2 van Jamal Musiala en na rust bij de 0-3 van Harry Kane.

Op het uur zette hij de kroon nogmaals op zijn werk met de 0-4 en wist ook Serge Gnabry in minuut 65 uiteindelijk voor de 0-5 eindstand te zorgen. Door de overwinning blijft Bayern Munchen met het maximum van de punten aan de leiding staan. Het wist ook al zestien(!) keer te scoren in slechts vier partijen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.