Thibaut Courtois slikt owngoal bij Real Madrid tegen Espanyol

Courtois komt met de schrik vrij, ploegmaats trekken het recht na owngoal

21 september om 23:19
Laatste update: 21 september om 23:22

Thibaut Courtois beging zaterdag bij Real Madrid een zeldzame fout. Onze landgenoot werkte ongelukkig een bal in eigen doel in de match tegen Espanyol, maar kon uiteindelijk opgelucht ademhalen. Real won de partij met 4-1.

Vlak na de rust kwamen de bezoekers op 0-1 door die fout van Courtois. Aanvaller van Jofre van Espanyol kwam gevaarlijk door aan de linkerkant en gaf de bal voor. Hoewel er toch geen kans leek dat de bal kon worden binnengewerkt, greep Courtois in. De bal kwam ongelukkig tegen zijn voet en belandde in doel.

De Koninklijke schakelde een tandje bij en amper vier minuten later was het alweer gelijk door een goal van Dani Carvajal. Rodrygo, Vinicius Junior en Kylian Mbappé zorgden vervolgens voor een alsnog gemakkelijke Real-zege.

Courtois zal zijn ploegmaats dus extra bedanken. Het kwam hem wel op een twijfelachtige eer te staan: hij werd de eerste doelman van Real Madrid die deze eeuw een owngoal slikte in de competitie.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.