Thibaut Courtois geeft mening over drukke speelschema

Ook Courtois is kritisch over druk schema: "Niemand luistert naar ons"

Vandaag om 19:31

Bij de première van zijn eigen documentaire, heeft Thibaut Courtois zich andermaal uitgelaten over de drukke kalenders van voetballers. De doelman ziet graag een langere rustperiode tussen de seizoenen in en verwijst daarbij naar de NBA.

Courtois ziet, net als vele andere spelers, dat de kalender van de voetballers overvol raakt. De doelman  van Real Madrid maakt daarbij de vergelijking met het basketbal in de Verenigde Staten. "In de NBA hebben ze ook een veeleisend schema, maar daar hebben ze vier maanden rust. Dat is het verschil..."

Eerder lieten onder andere Erling Haaland, Rodri en Jules Koundé zich al negatief uit over de volle speelschema's. Laatstgenoemden dreigden zelfs met een staking. "We zeggen het al drie of vier jaar en niemand luistert naar ons. Er zal inderdaad een tijd komen dat we gaan staken", sprak Koundé in navolging van Rodri duidelijke taal.

Courtois ziet echter graag een andere oplossing. "Een staking? Dat is lastig", stelt Courtois. "Ik denk ook niet dat het per se om de wedstrijden gaat. Het is meer de pauze tussen het ene en het andere seizoen. Spelers die ver zijn gekomen in de Copa América of op het EK hebben drie weken vakantie gehad. Dat is onmogelijk."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.