Van der Elst over het negatieve effect van Deila op Onyedika bij Club Brugge

“Deila was dure vogel voor Club Brugge, waarde Onyedika daalde 3 miljoen”

Vandaag om 08:41

Franky Van der Elst zag Raphael Onyedika bij Club Brugge uitblinken tegen Borussia Dortmund in de Champions League. Van der Elst is vol lof over de middenvelder en geeft aan dat Ronny Deila een negatief effect had op de 23-jarige Onyedika.

Van der Elst vertelt hoe Onyedika wist uit te blinken tegen Dortmund. Volgens Van der Elst waarschuwde Nuri Sahin, de hoofdtrainer van BVB, al voor Onyedika. “Dat is toch een heel groot compliment. Hij kreeg vaak twee, drie of zelfs vier mannetjes rondom zich als hij de bal had, maar hij kwam er altijd uit. Hij is sterk in de duels, pakte veel ballen af, onderschepte er ook veel”, citeert Het Nieuwsblad Van der Elst.

Onyedika is intussen al drie seizoenen bij Club Brugge. Van der Elst krijgt de vraag hoe houdbaar de middenvelder nog is. “Vorig seizoen was iets minder, omdat… (wikt zijn woorden) Ronny Deila het blijkbaar niet in hem zag”, onbegrijpelijk volgens Van der Elst. “Ja. Dat is toch een fout van Deila. Of nee, ik ga het een vergissing noemen. Dat is beter”, aldus Van der Elst.

Van der Elst sluit af door Deila een dure vogel te noemen voor Club Brugge. (lacht) “Deila was alleszins een dure vogel voor Club Brugge. Ik zie dat de marktwaarde van Onyedika voor de komst van Deila op 13 miljoen euro stond. Toen hij vertrok, was die gedaald naar 10 miljoen euro. Hij heeft Club dus drie miljoen gekost”, besluit Van der Elst.