Nico Dijkshoorn vreest voor Club Brugge in de Champions League

Dijkshoorn vreest voor Club Brugge: 'Meteen 3-0 op je kloten, dat gaat doorwerken'

Vandaag om 18:31

Columnist Nico Dijkshoorn keek deze week naar de vernieuwde Champions League en trekt zijn conclusies. Voor het voetbal is de nieuwe opzet goed nieuws, maar voor de kleinere clubs zeker niet. 

In zijn wekelijkse stuk in Het Nieuwsblad vreest de Nederlandse voetbalschrijver voor Blauw-Zwart. 'Club Brugge kreeg een flinke tik van een Duitse club. Er werd nog wel naar positieve aanknopingspunten gezocht, maar in de eerste Europese wedstrijd meteen met 3-0 op je kloten krijgen, dat gaat doorwerken', valt er te lezen.

Dijkshoorn vindt de nieuwe opzet goed nieuws voor het voetbal, maar niet voor de clubs uit de kleinere voetballanden. 'Wie supporter is van Club Brugge weet nu maanden eerder in het seizoen dat het Europees een armzalig achterhoedegevecht wordt', meent hij. 

De grote clubs willen vanaf het begin gelijk punten rapen en dus gaan ze er vol voor, meer dan bij de oude opzet, denkt Dijkshoorn. 'Het is meteen volle bak, alle hens aan dek. Het idee om in deze fase van het toernooi geen uit- en thuiswedstrijden te spelen, kan zonder meer briljant worden genoemd. Het is uit met het rekenen.'

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.