'Anderlecht moet waken over budget voor nieuwe coach'

'Geen oneindig budget voor nieuwe coach, mede door ontslagvergoeding Riemer'

Vandaag om 17:41

Tegen Sporting Charleroi zal David Hubert de handschoen opnemen, maar het is wel degelijk de bedoeling dat RSC Anderlecht een nieuwe hoofdcoach aanwerft. Eerder vandaag dan morgen, zelfs. Dan zal Jesper Fredberg wel rekening moeten houden met de financiële gezondheid van de club.

Na het ontslag van Brian Riemer gaat Fredberg op zoek naar een gepaste opvolger. Op economisch vlak heeft hij daarvoor geen carte blanche. Integendeel, net de situatie rond Riemer zet een rem op het budget. De Deen had nog niet zo lang geleden immers een contractverlenging tot juni 2026 getekend. Die twee resterende jaren leveren hem nog een fikse ontslagvergoeding op, meldt Het Nieuwsblad.

Met die wetenschap in het achterhoofd kan Anderlecht zich geen al te gekke stunt veroorloven. Daarnaast zit de club nu eenmaal nog steeds in een saneringsfase. Eigenaar Marc Coucke heeft de boekhouding min of meer op orde gekregen en wil dat graag zo houden. Fredberg zal zich dus aan een eerder beperkt budget moeten houden. Tot dusver klonken de namen van Kasper Hjulmand, Thomas Letsch en Mark van Bommel.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.