Hubert stelt zich voor bij Anderlecht:

Hubert stelt zich voor als (interim-)coach van Anderlecht: "Graag zelf de bal hebben"

Vandaag om 16:09
Laatste update: om 16:46

Na het ontslag van Brian Riemer is RSC Anderlecht op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. In tussentijd neemt David Hubert de honneurs waar. Op zijn allereerste persconferentie stelde hij zijn voetbalvisie al even voor.

Het gaat plots snel voor Hubert. De gewezen controlerende middenvelder werkte tot voor kort bij de RSCA Futures, maar door het C4 van Riemer moet hij nu even als tussenpaus aan de slag. "Maar ik ben niet van plan om hier meteen een revolutie door te voeren. De basis is goed, al zag ik wat eigen accenten leggen", verklapte Hubert op zijn eerste babbel.

Hoe zou zijn ploeg voor de dag moeten komen? "Laat ons zeggen dat, zoals je mij als speler gekend hebt, ik enorm genegen ben om een goeie organisatie neer te zetten." Het doel is vervolgens wel "om van daaruit dominant te zijn en druk te zetten op de bal. We hebben graag zelf de bal en willen genoeg in de box van de tegenstander komen", zo omschrijft Hubert zijn "veelomvattend" systeem.

Ter conclusie vat hij het als volgt samen: "het klinkt clichématig, maar het is dominant spelen vanuit een goeie structuur". Dit weekend mag Hubert die woorden omzetten in daden. Dan ontvangt Anderlecht Sporting Charleroi.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.