De Mil blijft op z'n hoede voor Anderlecht: "Het blijft een topclub"

De Mil blijft op zijn hoede voor Anderlecht: "Het is nog altijd een topclub"

Vandaag om 17:24

Sporting Charleroi droomt stiekem van een stunt, al wil Rik De Mil dat niet met zoveel woorden zeggen. Zaterdagavond stappen zijn Zebra's op de bus naar RSC Anderlecht, dat in crisissfeer verkeert na het ontslag van Brian Riemer. Al biedt dat natuurlijk geen garantie op succes voor Charleroi.

In de inhaalwedstrijd tegen KRC Genk (0-2) leed Anderlecht pas haar eerste nederlaag van het seizoen, maar die deed wel meteen dienst als kapblok voor Riemer. Charleroi hoopt van die situatie te kunnen profiteren. De Mil waarschuwt wel dat zijn elftal haar beste vorm zal moeten benaderen, zoals het eerder tegen Union Saint-Gilloise en KV Mechelen heeft gepresteerd. "Dat is noodzakelijk om daar een kans te maken. Het blijft een topclub. Het is aan ons om ons niveau nog op te krikken", vertelde hij aan de verzamelde journalisten.

Bij Anderlecht zal interimaris David Hubert de teugels in handen nemen. Dat is ergens toch ook vervelend voor De Mil. "We moeten nu nog meer vooral onszelf voorbereiden. Ik weet ook niet wat er zal veranderen", geeft hij aan. "We hadden al wat voorbereid met meneer Riemer, maar nu zal het een andere coach zijn. Dat zal verschillend zijn."

Hoe dan ook wil de Charleroi-coach vooral naar zijn eigen ploeg kijken. Hij ziet twee aspecten die doorslaggevend zullen zijn voor een mogelijke uitschieter. "De eerste sleutel zal zijn hoe wij in balbezit voor de dag komen. De tweede sleutel wordt onze efficiëntie, want zij hebben Colin Coosemans en in Anderlecht krijg je geen tien uitgelezen mogelijkheden", voorspelt De Mil.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.