Muslic slaat mea culpa na Genk: "Communicatie was slecht"

Muslic trekt staart in na straffe uitspraken: "Laten leiden door mijn emoties"

Vandaag om 17:08

Het mooie Europese verhaal van Cercle Brugge wordt wat overschaduwd door de belabberde start in de Jupiler Pro League. Met vier punten houden de West-Vlamingen voorlopig enkel K. Beerschot V.A. achter zich. Bovendien pookte Miron Muslic het vuurtje wat op met enkele straffe uitspraken na de nederlaag tegen KRC Genk (2-3). Daar heeft hij nu spijt van.

Na afloop van de partij tegen Genk was de trainer ongemeen hard voor zijn achterhoede. Volgens hem verdedigde enkel Christiaan Ravych "als een echte verdediger". Nu de storm wat gaan liggen is, trekt Muslic het boetekleed aan. "Ik liet mij te veel leiden door mijn emoties", noteerde Het Nieuwsblad op zijn persconferentie. "Mijn communicatie na Genk naar jullie toe was niet goed. Normaal is zelfcontrole een sterk punt van mij, maar nu overkwam het mij toch."

Muslic ziet (nog steeds) geen graten in de inhoud van zijn boodschap, maar had die enkel intern mogen delen, beseft hij nu. Deze week zag hij wel het gewenste effect op training. Zondag moet Cercle beter voor de dag komen op het veld van KV Mechelen. Zal De Vereniging daar ook zo hoog gaan druk zetten? De tactische aanpak van Muslic is immers uitdagend voor een verdediging. "De voorbije twee jaar stonden we ook zo hoog en kregen we daar lof voor. Natuurlijk houdt dat risico’s in, maar nogmaals: dit is Cercle, dit is onze manier van spelen", wuift hij grote veranderingen weg.

Al geeft Muslic wel toe dat hij enkele andere accenten wil leggen. "Er is meer defensieve structuur en stabiliteit nodig, iedereen ziet en weet dat. Pressen en verdedigen in ons concept begint bij de nummer negen en iedereen moet 100% zijn", klinkt het. Afsluiten doet de Bosniër met zijn gebruikelijke motto. "Dit is onze identiteit en het DNA van Cercle en dat blijven we trouw, ik zou gek zijn om dat nu na een paar moeilijke matchen overboord te gooien."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.