Fredberg reageert na kritiek op transferzomer RSC Anderlecht: "Zijn sterker dan vorig seizoen"

Vandaag om 21:33

Jesper Fredberg is deze week in actie geschoten en kwam alweer uitvoerig in de media. Zo besloot de CEO of Sports om bij RSC Anderlecht afscheid te nemen van Brian Riemer, maar verdedigde hij zichzelf ook na de kritiek op het transferbeleid.

De fans van Anderlecht zijn helemaal niet tevreden met de gang van zaken bij de club. Zo was er kritiek op het 'saaie' voetbal van paars-wit onder Riemer, maar liep ook de transferperiode niet zoals gehoopt. "Ik denk dat het moeilijk is om iedereen gelukkig te maken in een transferperiode", verdedigt Fredberg zichzelf bij DAZN.

Anderlecht zag onder meer Zeno Debast en Thomas Delaney vertrekken, maar haalde ook Leander Dendoncker terug. "Ik heb mijn uiterste best gedaan om het team te verstevigen met de middelen die we hadden. Ik vraag me elke dag af hoe we nog beter kunnen worden, maar ik geloof wel dat we een sterker team hebben dan vorig seizoen", geeft de Deen aan.

Volgens Fredberg zit er ook bijzonder veel potentieel in de kern en kunnen de prestaties dan ook een pak beter. "Ik denk dat er continuïteit in zit en dat we sterker zijn geworden. De recente prestaties weerspiegelen niet het potentieel en de kwaliteit in de kern", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.