Opvallend: 'Spelersgroep RSC Anderlecht verrast door ontslag van Riemer'

Vandaag om 20:30

RSC Anderlecht heeft afscheid genomen van Brian Riemer, die na minder overtuigende prestaties moest vertrekken bij de club. Niet helemaal verrassend voor velen, maar wel voor de spelers. Zo blijkt nu.

Slechts twee dagen voor het ontslag van Riemer klonk het bij de Raad van Bestuur nog dat er niet aan een ontslag werd gedacht en dat men zou kiezen voor stabiliteit binnen de club. Na het duidelijke verlies tegen KRC Genk werd echter een andere beslissing genomen en afscheid genomen van Riemer.

Donderdag werd Riemer op de hoogte gehouden door 'niet-uitvoerend' voorzitter Wouter Vandenhaute en Jesper Fredberg en maakte de Deen zijn kastje op de club leeg. Ook de spelersgroep werd voor de start van de trainer ingelicht. Nieuws dat volgens La Dernière Heure insloeg als een bom binnen de spelersgroep.

De speler van Anderlecht bleken namelijk nog achter de trainer te staan en na de partij tegen KRC Genk gaven onder meer Colin Coosemans en Mats Rits dat ook aan. Dat men bij Anderlecht uiteindelijk toch heeft besloten om Riemer te laten gaan, was naar verluidt dan ook een grote verrassing voor de spelers binnen de club.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.