Arthur Vermeeren over zijn overstap naar RB Leipzig

Vermeeren sprak niet met Simeone: "Vrij zeker dat ik geen kansen ging krijgen"

Vandaag om 11:55
Laatste update: om 12:01

Arthur Vermeeren kon donderdag in de Champions League rekenen op zijn eerste basisplek bij RB Leipzig, uitgerekend tegen zijn moederclub Atlético Madrid. In Spanje zag hij Rode Duivel dat hij dit seizoen geen kansen ging krijgen.

Opvallend genoeg heeft de 19-jarige middenvelder zijn stap naar de Bundesliga niet met Atlético-coach Diego Simeone overlegd. "Ik heb niet met de coach gesproken", antwoordde hij desgevraagd bij VTM. "Ik denk dat je dat een beetje zelf moet aanvoelen in de voorbereiding: ‘Ga ik kansen krijgen?’"

Op training werd voor Vermeeren dus duidelijk dat hij kon fluiten naar speelminuten. "Ik was er vrij zeker van dat ik niet echt veel kansen ging krijgen, als je de trainingen mee volgde. Daarom heb ik de keuze gemaakt dat het voor mij beter was om op uitleenbeurt te gaan", verklaarde hij.

Bij de huurdeal bedong Leipzig ook een optie tot aankoop, maar of het van een definitieve overstap gaat komen wist Vermeeren niet. "Dat kan ik nu nog niet zeggen. Het is nog heel vroeg, we zien wel wat er komt."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.