Duitse media na 9-2 van Kompany met Bayern München tegen Dinamo Zagreb

Duitse media na recordzege van Kompany: 'Sensationeel begonnen in bomberjack'

18 september om 07:30
Laatste update: 18 september om 07:47

Vincent Kompany heeft in de Champions League één wedstrijd nodig gehad om een record neer te zetten. Hoe reageerde de Duitse media op de 9-2 zege van Bayern München op Dinamo Zagreb? VoetbalPrimeur.be zocht het uit.

Nooit eerder maakte één ploeg in één Champions League-duel negen doelpunten. Het Bayern van Kompany mag zich dus nu recordhouder noemen in het Kampioenenbal. Bij Bild klonk het dan ook: 'Bayern is sensationeel begonnen aan een heel bijzonder Champions League-seizoen. De inwoners van München dromen van een 'thuisfinale op 31 mei 2025.' Bild riep Kane uit tot Man van de Match. Dat is niet raar, want de Engelsman scoorde vier keer. Maar het had ook iets te zeggen over Kompany. Die ging verrassend genoeg over de kledingkeuze van onze landgenoot. 'Kompany (38) had een ongebruikelijk bomberjack aan.

Toch was het niet alleen Kane die met zijn vierklapper historie schreef. Ook Thomas Müller brak een record. 'De wereldkampioen van 2014 scoorde niet nadat hij als invaller was ingezet, maar speelde wel zijn 152e Champions League-duel voor FC Bayern. Niemand speelde meer wedstrijden voor één club in dit toernooi: Müller haalde de vorige recordhouder Xavi (151 voor FC Barcelona) in', schreef Kicker.

De wedstrijd was voor Bayern niet alleen maar positief. 'Neuer werd uit voorzorg tijdens de rust gewisseld nadat hij in de beginfase tijdens een trip naar de middencirkel op zijn rug was beland tijdens een luchtduel', pende Sportschau. Na de match legde Kompany uit. "We wilden geen enkel risico nemen met Manuel", aldus de ex-Rode Duivel. Neuer stelde de fans van Bayern vervolgens gerust. "Het was niets ernstigs, maar een kleinigheidje."

Ondanks het smetje op de match door het uitvallen van Neuer, waren er nog andere lichtpuntjes naast de records van Kane en Müller. Musiala, die afgelopen week kritiek kreeg vanwege grilligheid, schitterde in de match tegen Dinamo Zagreb. Sport1 gaf Musiala een SPORT1-klasse '1', de hoogste notering samen met Kane. 'De gepersonifieerde dreiging voor elke tegenstander van Bayern - ook Dinamo Zagreb moest dit ondervinden en doorstaan. Hij trok de bal steeds weer als een magneet naar zich toe en bereidde het fantastische doelpunt van Guerreiro meesterlijk voor met zijn borst. Ook daarna, toen Bayern zich had hersteld van de twee goals van Zagreb, was hij een ware assistkoning, die zijn aanvallende medespelers keer op keer goed in stelling bracht', schreef Sport1.

Een perfect begin voor trainer Vincent Kompany in de Champions League. Het is afwachten of de ex-Rode Duivel deze trend kan voortzetten tegen Aston Villa op 2 oktober. Daar neemt Kompany het op tegen zijn landgenoten Youri Tielemans en Amadou Onana, die samen het middenveld vormen. Beide Rode Duivels waren trefzeker tegen Young Boys in de eerste Champions League-wedstrijd.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.