Colin Coosemans van RSC Anderlecht over situatie coach Brian Riemer

Coosemans beschermt Riemer: "Niet één persoon als schuldige aanduiden"

18 september om 07:16

Colin Coosemans nam het na de nederlaag van RSC Anderlecht tegen KRC Genk op voor Brian Riemer. De doelman vond het onzin om de schuld voor de matige prestaties volledig bij de Deense coach neer te leggen.

De keeper was het niet eens met de analyse dat het alleen maar kommer en kwel is geweest bij paars-wit de laatste weken. "We moeten echter niet meegaan in de perceptie dat het elke week negentig minuten lang erbarmelijk is", citeert Het Nieuwsblad Coosemans.

Dat Riemer hevig bekritiseerd wordt, heeft volgens Coosemans een extra negatief effect op de nijpende situatie bij Anderlecht. "Het helpt niet dat de trainer onder vuur ligt, maar dat is niet nieuw binnen de club", analyseert de doelman. "Het gaat hier vaak over personen, in het verleden ook."

De schuld enkel en alleen bij de coach leggen is voor Coosemans dan ook niet fair. "Het gaat niet om personen, daar moeten we vanaf, want het helpt de club niet. We kunnen én moeten dit analyseren, maar één persoon als schuldige aanduiden: daar ga ik niet in mee."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.