Dams maakt indruk bij PSV: "Dit hadden wij niet durven te voorspellen"

17 september om 13:44

Matteo Dams (20) was afgelopen weekend Man van de Match bij PSV. De Belgische linksachter is onbekend in eigen land, maar zou wel eens een kanshebber voor de Rode Duivels kunnen worden.

Zijn makelaar Jorik Benoit ziet hem zienderogen groeien. "Vooral twee jaar geleden had Matteo het even moeilijk", aldus Benoit bij Sporza"Elke wedstrijd sloop er wel een foutje in zijn spel. Hij had het toen moeilijk om een jonge ploeg te dragen. Maar vorig jaar draaide Matteo wel opeens een bijzonder sterk seizoen bij Jong PSV. Hij speelde alles en gaf de meeste succesvolle passes in de hele tweede klasse."

Door een blessuregolf krijgt Dams nu zijn kans op de linksachter, al is hij eigenlijk een centrale verdediger. "Dit hadden wij enkele maanden geleden niet durven te voorspellen', vertelt Benoit. "Je merkt dat de kwaliteiten van Matteo er nu goed uitkomen met betere spelers om zich heen. Als linksachter vallen ook zijn aanvallende impulsen me nu op."

De vraag is wel of Dams ook meedoet tegen Juventus in de Champions League. Op de linksachter is Mauro Junior ook weer fit.