Jol over nieuwe Champions League-opzet

Nieuwe Champions League-opzet gekraakt: "Draait alleen maar om geld"

17 september om 11:20

Martin Jol heeft de nodige twijfels over de nieuwe opzet van de Champions League. In de competitiefase speelt elke club acht wedstrijden, terwijl de groepsfase er voorheen zes telde. Jol wijst naar de overvolle speelkalender.

Jol, voormalig trainer van onder meer Ajax en Hamburger SV, meent dat de kans op overbelasting groot is. "Ik hoorde Manchester City-coach Josep Guardiola er laatst nog terecht over klagen. Het gáát eigenlijk gewoon niet", laat hij optekenen door NU. "De laatste jaren was het al van de zotte, er kwamen steeds meer wedstrijden bij. De nieuwe opzet is aardig gevonden, maar uiteindelijk gaat het alleen maar om geld."

Naast het geld ziet Jol nog een obstakel. Zo zou de opzet niet geheel eerlijk zijn. "Als je zelf uit tegen FC Barcelona speelt en een concurrent speelt thuis tegen Barcelona en uit tegen een mindere ploeg, dan is die concurrent in het voordeel. Ik ben wel benieuwd hoe dat gaat uitpakken." 

"Ik denk niet dat de UEFA het systeem wat dat betreft heeft geperfectioneerd", aldus Jol. "De ene ploeg is thuis beter dan de andere ploeg. En veel clubs kunnen beter thuis dan uit tegen Barcelona en Paris Saint-Germain spelen. Het is een kwestie van geluk."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.