Transfervrije Martial bereikt mondeling akkoord met AEK Athene

'Transfervrije spits Martial bereikt mondeling akkoord en trekt naar Griekenland'

17 september om 07:48

Anthony Martial lijkt aan de slag te gaan in Griekenland. De aanvaller, die bij Manchester United uit zijn contract liep, heeft volgens Matteo Moretto een mondeling akkoord bereikt met AEK Athene.

Eerder leek Martial op weg naar Lille, terwijl ook Het Braziliaanse Flamengo in de race was. Het is echter AEK Athene dat aan het langste eind lijkt te trekken, nu een mondeling akkoord is bereikt. De club uit de Griekse hoofdstad gaat in eigen land momenteel aan kop, maar speelt geen Europees voetbal dit seizoen. FC Noah uit Armenië bleek in de voorronde van de Conference League immers een te grote horde. 

De inmiddels 28-jarige aanvaller stond in 2015 te boek als een van de grootste talenten van Europa. Manchester United betaalde destijds zestig miljoen euro aan AS Monaco voor Martial. In Manchester begon hij heel aardig, maar heeft hij nooit zijn potentie helemaal waar kunnen maken, hoewel de Fransman meerdere goede seizoenen kende. Deze zomer liep hij uit zijn contract, waardoor hij momenteel clubloos is. In totaal speelde Martial 317 officiële wedstrijden voor The Mancunians. Daarin maakte hij negentig doelpunten en gaf hij 47 assists.