Fink messcherp voor selectie Genk voor match tegen Anderlecht

Fink messcherp voor Anderlecht – Genk: “Ze leren mijn strengste versie kennen”

17 september om 07:34
Laatste update: 17 september om 07:45

Thorsten Fink, de hoofdtrainer van KRC Genk, is met 12 op 12 aan een sterke reeks bezig met de Genkies. Dinsdagavond staat Genk in een inhaalmatch tegenover RSC Anderlecht in het Lotto Park. De hoofdtrainer toont zich messcherp voor zijn spelers voor de topper tegen paars-wit.

Fink legt uit waarom hij nu juist extra streng is bij Genk. “Het is mijn taak om iedereen bij de zaak te houden. Als het goed loopt, moet je op je hoede zijn voor verslapping. Dan moet je er als coach heel kort op zitten. In periodes als deze, leren de spelers mijn strengste versie kennen”, citeert Het Belang van Limburg Fink.

“Ik wil niet dat iemand achteroverleunt, zowel op als naast het veld scherp ik de discipline nog aan. Als ik iets zie dat me niet zint, kan ik dan wel eens mijn stem verheffen”, aldus de hoofdtrainer van Genk.

Fink geeft aan dat deze strenge versie van zichzelf niet voorkomt wanneer zijn ploegen worstelen met hun vertrouwen. “In moeilijkere tijden is dat vaak niet opportuun. Spelers zonder vertrouwen moet je meer de hand boven het hoofd houden en vertrouwen geven”, besluit Fink.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.