Jonathan Lardot reageert op de lange VAR-check bij Antwerp-Union

Ref. Dep. over lange VAR-check bij Antwerp-Union: "Fase van interpretatie"

16 september om 22:13
Laatste update: 16 september om 22:19

Jonathan Lardot, de technisch directeur van het Professional Refereeing Department, heeft zijn mening gegeven over VAR-review bij de 2-0 van Tjaronn Chery in de match tussen Royal Antwerp FC en Union Saint-Gilloise.

Tijdens de partij op de Bosuil scoorde Chery een ogenschijnlijk reglementaire treffer. De VAR nam echter minutenlang de tijd om mogelijk buitenspel van Vincent Janssen in die situatie te beoordelen.

Chery zelf wist niet goed wat er nog gecheckt werd. "Het duurde lang voordat het doelpunt goedgekeurd werd. Ik weet niet wat er aan de hand was, dus daarom juichte ik ook nog niet", zei hij na de match bij Sporza.

"Hier is de assistent van mening dat Janssen zich in een buitenspelpositie bevindt. Dat klopt volledig. De VAR stelt echter vast dat een grote afstand is tussen de Antwerpse aanvaller en de Union-verdediger", analyseert Lardot over de fase op de officiële kanalen. "Hij staat buitenspel, maar het heeft geen invloed", en uiteindelijk werd de treffer dus terecht goedgekeurd.

Waarom de VAR-check dan zo lang in beslag nam? "Het is een fase van interpretatie. De scheidsrechter moet dus de beelden gaan bekijken en vergelijken met wat hij op het veld en op de beelden zag", klinkt de uitleg.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.