Jonathan Lardot over strafschopsituatie bij Sporting Charleroi tegen Beerschot

Ref. Dep. over teruggedraaide strafschop Beerschot: "Het is een uitstekende tussenkomst van de VAR"

16 september om 21:06

Jonathan Lardot, de technisch directeur van het Professional Refereeing Department, heeft zijn blik geworpen over de penaltyfase in de wedstrijd tussen tussen Sporting Charleroi en Beerschot. Beerschot verloor de wedstrijd met 3-0. Bovendien zag het bij een 1-0 stand een gegeven strafschop teruggedraaid worden.

Antoine Colassin gaf een pass op Ar'Jany Martha in de zestien meter van Sporting Charleroi in. Martha wil doelman Mohamed Koné omspelen maar gaat naar de grond. Scheidsrechter Michiel Allaerts twijfelde geen moment en floot voor een strafschop.

Uiteindelijk werd Allaerts door de VAR naar de kant geroepen om zijn beslissing nogmaals te bekijken. De arbiter heroverweegt zijn beslissing en kiest hij ervoor om geen strafschop te geven.

Lardot geeft aan dat de VAR en scheidsrechter de juiste keuze hebben gemaakt. "We zien echt dat de doelman de bal speelt. Er is geen of heel weinig contact met de aanvaller. Het is een uitstekende tussenkomst van de VAR", concludeert Lardot.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.