Antonio Conte is lovend over Romelu Lukaku na Cagliari tegen Napoli

'Bromance' tussen Conte en Lukaku zet voort: "Een leider en een goede kerel”

15 september om 22:40

Romelu Lukaku was zondag met een goal in twee assists zeer belangrijk voor SSC Napoli in het gewonnen duel tegen Cagliari. Coach Antonio Conte was naderhand dan ook zeer tevreden over onze landgenoot.

Lukaku heeft in Napels grote schoenen te vullen. De vorige spits Victor Osimhen was een van de sterren van de kampioensploeg. Voor Conte was het meteen duidelijk dat Big Rom zijn plaats moest gaan innemen. "Hij was de eerste keuze voor Napoli om Osimhen, die wilde vertrekken, te vervangen", zei Conte na de match in Cagliari. 

Hoewel Lukaku nog altijd een trainingsachterstand heeft, zette Conte hem op Sardinië voor het eerst in de basisploeg. "Lukaku is nog niet in topconditie, dat moge duidelijk zijn. Ik wilde hem heel graag: hij is een leider en een goede kerel", sprak de Italiaanse coach lovend over zijn pupil, die na de partij ook nog de Player of the Match-trofee mocht afhalen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.