"Je moet als sportief directeur respect tonen voor het DNA en de traditie van Anderlecht"

14 september om 23:40

RSC Anderlecht greep vorig seizoen naast de titel en wil deze campagne weer vol voor de hoofdprijs gaan. Het krijgt echter ook steeds meer kritiek omwille van de manier van voetballen. Marc Degryse begrijpt die kritiek wel.

Onder coach Brian Riemer kiest men bij Anderlecht veelal voor vrij defensief voetbal, wat een groot deel van de achterban niet graag ziet. De Deense trainer kreeg dan ook flink wat kritiek, maar blijft steun krijgen van landgenoot Jesper Fredberg. Volgens Degryse wordt het nu wel stilaan tijd om weer te denken aan beter voetbal.

"Fredberg en Riemer vragen steeds maar geduld voor de manier van voetballen. Sorry, maar in Anderlecht is iets zoals geduld niet eindeloos", klinkt het duidelijk in Het Laatste Nieuws.

De supporters van Anderlecht zijn in het verleden wel mooier voetbal gewend en hopen dus op de dagen van weleer. Dat weet ook Degryse. "Ik begrijp dat we niet altijd moeten verwijzen naar 'vroeger was het beter', maar je moet als sportief directeur toch een beetje respect tonen voor het DNA en de traditie van Anderlecht", aldus Degryse nog. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.