Degryse haalt transferperiode RSC Anderlecht onderuit: "CL-voetbal of één grote mislukking"

14 september om 15:33

RSC Anderlecht heeft alweer een transferperiode achter de rug waarin men bij paars-wit duidelijk koos voor de ervaring. De club haalde heel wat oudere pionnen in huis. Een strategie waar Marc Degryse zich toch vragen bij stelt.

Helemaal overtuigd over de transferperiode van Anderlecht is Degryse alvast niet. "Jesper Fredberg heeft in deze mercato een mindere beurt gemaakt", klinkt het duidelijk bij Het Laatste Nieuws. "Is het omdat er geen geld was? Heeft Fredberg zich miskeken op een aantal dossiers en daar te veel tijd in gestopt? Of kwam Fredberg simpelweg tot de vaststelling dat Anderlecht geen aantrekkingskracht heeft op de internationale markt", vraagt hij zich af.

Eén ding werd voor Degryse deze transferperiode wel duidelijk: Anderlecht wil meteen resultaten zien van de nieuwkomers. "We moeten vaststellen dat Anderlecht een businessmodel heeft waarin onmiddellijk succes prioriteit is. Anders kun je de transfers van (bijna-)dertigers als Dendoncker, Zanka en Augustinsson niet verklaren", geeft hij aan.

Al is daar volgens Degryse ook een minpunt aan verbonden. "Op die jongens haalt Anderlecht nooit een meerwaarde", klinkt het nog. "Anderlecht moét Champions League-voetbal halen, of het businessmodel is één grote mislukking", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.