De Mil over Club Brugge en Charleroi: "Altijd ingewikkeld”

De Mil over Club Brugge en Charleroi: “Ook al zijn de middelen niet dezelfde …”

14 september om 11:25

Rik De Mil staat voor de uitdaging om de nalatenschap van Felice Mazzù te evenaren. In een openhartig gesprek met RTBF reflecteert de voormalige trainer van Club Brugge op zijn start bij Charleroi. 

“Als ik aan Charleroi denk, is het woord dat me meteen te binnen schiet ‘passie,’” begint De Mil. Hij prijst de familiegeest en de toewijding van de supporters en medewerkers. De club mikt volgens De Mil op het allerhoogste. 

“Ook al zijn de middelen natuurlijk niet dezelfde als bij Club Brugge. Maar dat weerhoudt ons er niet van om ambitieus te zijn: deze club wil groeien door een omgeving te creëren die bevorderlijk is voor prestaties”, klinkt het bij De Mil. 

“Voor de mensen die hier werken, is voetbal hun hele leven,” zegt hij. Ondanks de verschillen met Vlaanderen, voelt hij een grote mate van herkenning in de passie die de Charleroi-fans uitstralen. Hij legt uit dat Charleroi bekend staat om zijn intimiderende thuiswedstrijden: “In Vlaanderen weten we niet veel over Charleroi, maar we weten wel dat als je hier komt spelen, het altijd ingewikkeld is!”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.