Schoonvader Dendoncker over transfer Anderlecht

Schoonvader Dendoncker over transfer Anderlecht: “Ik zei meteen tegen Wouter …”

14 september om 10:59

Leander Dendoncker keert terug naar Anderlecht. Dit is ook een bijzonder moment voor David Steegen, voormalig perschef van paars-wit en schoonvader van de middenvelder. Dat lezen we in Het Nieuwsblad.

Steegen zag Dendoncker al op jonge leeftijd doorbreken bij de club. Nu is Leander getrouwd met Steegens dochter Anna. In een interview met de krant vertelt Steegen met trots over de terugkeer van zijn schoonzoon. “Leander voetbalde zeven jaar in de Premier League. Hij kan om met druk.”

De oproep van Wouter Vandenhaute om Dendoncker terug te halen, kwam als een verrassing, maar Steegen hield zich afzijdig. “Ik zei meteen tegen Wouter: 'Ik ga me daar niet mee moeien',” vertelt Steegen nuchter. Hij benadrukt dat Leander ook gelukkig had kunnen zijn bij een andere club maar dat Brussel altijd als thuiskomen voelt voor het gezin. “Brussel is toch thuiskomen,” glimlacht hij. 

Voor de Steegen is het daarnaast fijn dat ze nu meer tijd samen kunnen doorbrengen. Steegen vertelt dat Leander en zijn dochter Anna nog tijdelijk bij hem wonen terwijl ze een huis in Ukkel hebben gevonden. Vooral het feit dat hun kleinzoon Matteo maakt Steegen blij. “Het is leuk dat we Matteo veel meer zullen zien,” zegt hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.