Special: Tien verdedigende opties voor RSC Anderlecht

Tien transfervrije verdedigers: de mogelijke opties voor RSC Anderlecht

14 september om 22:36
Laatste update: 14 september om 22:36

RSC Anderlecht kan ook de komende weken geen beroep doen op Jan Vertonghen. Vrijdag liet Brian Riemer een ballon op dat paars-wit mogelijk nog een transfervrije centrale verdediger aan trekt. Maar wie is er beschikbaar? VoetbalPrimeur.be vond 10 interessante opties.

Riemer grapte zelf over Joel Matip, maar de voormalige verdediger van Liverpool lijkt niet meteen spek voor de bek van Anderlecht. Ook Sergio Ramos is beschikbaar, maar we houden het liever iets meer realistisch.

1. Simon Kjær
Laten we maar meteen beginnen met een Deen. Dan hebben we die gehad. Drie weken terug kondigde Kjær aan dat hij stopt als international. Zijn teller stopte op 132 caps. Momenteel zit hij op zijn 35e zonder club. Eerder speelde hij voor onder meer AC Milan, Sevilla en AS Roma.

2. Merveille Bokadi
De Congolees speelde meer dan 120 duels in de Jupiler Pro League, maar werd vorig seizoen door Ivan Leko aan de kant geschoven. Knieproblemen klonk het officieel. De speler en zijn entourage spraken dat tegen. Hoe dan ook op zijn 28e is Bokadi op zoek naar een nieuwe uitdaging. 

3. Timo Baumgartl
Net zoals Bokadi is Baumgartl nog maar 28 jaar en transfervrij. Nochtans had hij bij Schalke 04 in principe een contract tot medio 2025, maar het liep mis tussen Baumgartl en Karel Geraerts. Volgens onze landgenoot werkte de Duitser niet hard genoeg op training en werd verbannen naar de beloften. Eind augustus werd zijn contract ontbonden.

4. Konstantinos Manolas
De 33-jarige Griek is waarschijnlijk het meest bekend van zijn periode bij AS Roma. Die tijd ligt alweer een tijdje achter ons. Hij zat ondertussen nog bij Olympiakos, Sharjah FC en Salernitana. Hij zou zichzelf aangeboden hebben bij Roma, maar de Romeinen kozen voor Mats Hummels.

5. Adama Soumaoro
De voorbije seizoenen speelde de 32-jarige verdediger voor Serie A-club Bologna en daar was hij lang vaste waarde. Fitheid is echter wel een probleem bij de Fransman, in zijn laatste seizoen kwam hij door blessures amper in actie. In het verleden kwam hij ook uit voor LOSC Lille en Genua.

6. Alexander Hack
Aan ervaring geen gebrek bij de 1m93 lange Duitser. Hij speelde 133 partijen in de Bundesliga voor FSV Mainz 05. Hack zit zonder club nadat hij besloot na één seizoen alweer te vertrekken uit Saudi-Arabië. Daar speelde hij voor Al-Qadsiah, de club waar Rode Duivel Koen Casteels momenteel actief is. 

7. Pape Abou Cissé
Zestien interlands voor Senegal heeft de 28-jarige Cissé achter zijn naam staan. Na periodes bij onder andere Saint-Étienne en Olympiakos Pireus, was de fysieke sterke verdediger vorig seizoen actief in de Turkse competitie. Volgens Transfermarkt vertegenwoordigt Cissé momenteel een marktwaarde van 1,8 miljoen euro.

8. Filip Benković
De Kroaat van 27 jaar heeft al een lange lijst clubs afgewerkt, waarvan één in ons eigen land. In 2021 werd hij namelijk door OH Leuven voor een half seizoen gehuurd van Leicester City. Bij OHL kwam hij echter om onduidelijke redenen nooit in actie. Zijn beste periode kende Benković allicht bij Celtic, waar hij de treble won en in de Champions League speelde.

9. Álvaro González
Ook bij de Spanjaard González ervaring genoeg. De 34-jarige oud-speler van onder meer Espanyol, Villarreal en Marseille speelde kwam maar liefst 233 keer uit in La Liga en 58 keer in de Franse Ligue1. De laatste jaren was ook González actief in Saudi-Arabië, dus voor het geld hoeft de Spanjaard het allicht niet meer te doen.

10.  Dino Arslanagic
Tot slot een oude bekende. Arslanagic speelde in ons land voor Moeskroen, Standard, Royal Antwerp FC en als laatste bij KAA Gent. Daarna trok de Belg met Bosnische roots eerst naar Turkije en vervolgens naar Saudi-Arabië. De tweevoudig winnaar van de Beker van België is nog altijd maar 31 jaar, dus heeft misschien nog enkele goede jaren voor de boeg.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.