Vrancken: "Interlandbreak viel niet slecht na drukke periode"

13 september om 17:27

KAA Gent moet nog even wachten om opnieuw in actie te komen, want de thuispartij tegen KV Mechelen staat pas zondagavond als laatste gepland. Tijdens de interlandonderbreking heeft Wouter Vrancken de tijd gehad om dat duel met z'n ex-club voor te bereiden. Of hij er ook de spelers voor had, is een ander verhaal ...

Op zijn persconferentie blikte Vrancken terug op de voorbije twee weken. Daarin stond internationaal voetbal op het programma. "Die interlandbreak viel zeker niet slecht na een drukke periode. De jongens die geen international zijn, konden even de hoofdjes leeg maken", vertelde Vrancken. Ook de spelers die wél opgeroepen waren voor hun land, hebben er voordeel uit kunnen halen. "Hernieuwde energie in een nieuwe omgeving", noemt hun trainer het. Die energie hebben ze ook meegenomen naar Gent. "Ik zie opnieuw goeie intensiteit op de training. Die zie je graag omgezet worden in de wedstrijd."

Gent had een heleboel internationals afgestaan. Dat heeft voor- en nadelen, legt Vrancken uit. "Maar goed, je mist natuurlijk wel tien tot elf spelers. Wij waren tot voor woensdag met gemiddeld elf spelers op training", schetst hij de situatie. Echt sleutelen aan zijn elftal zat er dus niet in. "Dan is het moeilijk om puur tactisch te trainen", bevestigt Vrancken. Toch zijn er ook positieve kanten. "Aan de andere kant zijn het wel uitgelezen momenten om eens specifiek en individueel te gaan."

Wat moeten we daar juist onder verstaan? Vrancken geeft het voorbeeld van Tiago Araujo of Atsuki Ito, twee nieuwkomers in Gent. Zij misten een groot deel van de voorbereiding. Vrancken ging met hen "positiegewijs" aan de slag en focuste vooral op wat hij verwacht als trainer. "Handelingssnelheid" is één van de peilers. "We houden niet van robots of Play-Station-voetbal. De spelers moeten zelf hun keuzes maken", aldus Vrancken.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

Lees meer over:

Deel via