Midden-Oosten is niet helemaal uitgesloten voor Vanaken: "Het verschil is te groot"

14 september om 23:20

Hans Vanaken komt al sinds 2015 uit voor Club Brugge en lijkt bij Blauw-Zwart ook zijn carrière te zullen afsluiten. Een buitenlands avontuur kwam er nooit en hoeft ook niet voor de Limburger. Al sluit hij één bestemming niet uit.

Vanaken werd in het verleden meermaals gelinkt aan buitenlandse teams en heel even leek een transfer naar West Ham te gaan komen. Club Brugge wilde hem echter niet laten gaan. "Geld is nooit mijn drijfveer geweest. Wel de sportieve uitdaging, en of het leven ter plaatse goed zou zijn voor mijn gezin. Kijk, ik ben supergelukkig. Ik heb hier alles en ik ben niet de grootste avonturier. Mijn vrouw ook niet, trouwens", aldus Vanaken in HUMO.

Voor het geld doet Vanaken het niet, al sluit hij toch niet helemaal uit dat hij ooit kiest voor een lucratief avontuur in het Midden-Oosten. "Logisch, toch? Zeker als je de bedragen hoort waarmee ze in Saudi-Arabië goochelen", geeft hij aan.

Dat critici aangeven dat ze zoiets nooit zouden doen, begrijpt hij dan ook niet. "Tot het voor je neus ligt. Dan denkt iederéén er toch minstens over na? Als je 34 bent en nog een slag kunt slaan: wat is dan een jaar in een mensenleven? Wij verdienen helemaal niet slecht, we verdienen zelfs góéd onze boterham. Maar het verschil is te groot geworden om er zomaar je schouders voor op te halen", aldus Vanaken.

Zover is het echter nog niet gekomen en lijkt er ook nog niet meteen te gaan komen voor de ambitieuze Vanaken. "Maar hoe zal ik reageren als ze daar ineens staan? Dat weet ik niet", besluit Vanaken.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.