Vanaken verdedigt ex-trainer van Club Brugge: "Ook de spelers konden beter doen"

14 september om 22:00

Bij Club Brugge heeft Hans Vanaken heel wat trainers meegemaakt, maar zag hij vooral de voorbije jaren heel wat trainerswissels. Er was echter maar één trainer die bij hem nooit helemaal kon overtuigen.

"De enige met wie het stroef liep, was Scott Parker", geeft Vanaken aan in HUMO. "Hij had een duidelijk idee van hoe hij wilde voetballen, en dat illustreerde hij met beelden van zijn vorige ploegen. Alleen, het werkte niet: we wonnen amper wedstrijden. Volgens mij kende hij de Belgische competitie niet goed genoeg", klinkt het.

Ook Ronny Deila leek een miscast te zijn en werd uiteindelijk ontslagen. Maar Vanaken wil de Noorse trainer absoluut geen miscast noemen. "Bij hem heb ik altijd het gevoel gehad dat het wel goed zou komen", klinkt het.

Dat Deila werd gezien als de schuldige van de mindere resultaten, was volgens Vanaken dan ook niet helemaal correct. "Als de resultaten tegenvallen, wordt er altijd naar de trainer gekeken. Soms ten onrechte: ook wij, de spelers, hadden beter kunnen doen", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.