Vanaken blikt terug op moeilijk kampioenenseizoen Club Brugge: "Hoe kan dat?"

16 september om 11:15

Club Brugge heeft enkele rumoerige jaren achter de rug en wist niet altijd stevig te overtuigen. Ook dit seizoen was het serieus zoeken, al vindt Hans Vanaken niet dat er reden is om ook te vrezen.

Vanaken kende heel wat mooie en sterke periodes bij Club Brugge. Hij ziet echter ook dat Blauw-Zwart het de voorbije jaren wat moeilijker had. "Toch zeker de minst constante", geeft hij aan in HUMO. "Maar het is dubbel: we hebben een titel gepakt en de achtste finales van de Champions League bereikt. Zo slecht is dat toch niet", klinkt het nog.

Toch ondervond Vanaken ook dat het moeilijker was, met ook heel wat veranderingen binnen het bestuur en de technische staf. De middenvelder denkt echter wel te weten waarom het wat moeilijker gaat. "Jarenlang hebben we het gevoel gehad dat we op de één of andere manier wel zouden winnen, ook als we slecht speelden. Dat is er wat uit gegaan", analyseert hij.

En dat heeft volgens hem ook punten gekost. "We gaven een voorsprong uit handen, incasseerden late tegengoals, verloren matchen waarvan ik het echt niet begreep", geeft hij aan. Al liep het in de Play-Offs van vorig seizoen plots wel helemaal anders. "Met dezelfde ploeg. Hoe kan dat", vraagt hij zich af.

Daar heeft Vanaken voorlopig nog geen antwoord op gevonden. Zelfs niet na de vele groepsgesprekken de voorbije jaren. "Daar worden altijd dezelfde open deuren ingetrapt: geen intensiteit, niet efficiënt genoeg... Dingen die iedereen ziet. Voor mij hoeven zulke gesprekken niet", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.