KAA Gent toch onder vuur na komst van vele jonkies: "Zo creëer je een verkoophuis"

14 september om 23:00

De transferperiode is afgelopen en de clubs in ons land hebben weer heel wat deals afgerond. Ook KAA Gent, dat voornamelijk koos voor jonge veulens. Arnar Vidarsson vond dat niet meer dan normaal, maar krijgt nu een sneer terug.

In de aanval zag Gent onder meer Tarik Tissoudali en Laurent Depoitre vertrekken, die werden vervangen door jonge spitsen Max Dean en Andri Gudjohnsen. "Het alternatief is Nilsson te halen voor 6 miljoen", deelde Vidarsson bij Het Nieuwsblad een kleine sneer uit aan Club Brugge. "Dat is makkelijker. Maar dan betaal je meer voor een speler waarvan de doorverkoopwaarde wellicht minder groot is", gaf hij aan.

Volgens commentator Tom Boudeweel hoefde die sneer richting Club Brugge echter niet. Sterker nog, hij geeft aan dat Blauw-Zwart zeker geen slechte zaak heeft gedaan met de komst van de Zweedse spits.

"Het is gemakkelijk gezegd van Vidarsson dat Nilsson minder doorverkoopwaarde heeft, maar hij kan wel nog 5 jaar presteren bij Club Brugge. Dat is ook meerwaarde", geeft hij aan bij Sporza. "Nu is het veel jonge spelers kopen en na een aanpassingsperiode snel weer verkopen. Zo creëer je een verkoophuis", besluit Boudeweel. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.