Radja Nainggolan weigerde transfer naar Chelsea

Nainggolan kon naar Chelsea maar weigerde: "Heb Conte toch hoog zitten"

12 september om 19:18

Antonio Conte wilde Radja Nainggolan naar Chelsea halen toen de Italiaanse coach daar in 2016 aan de slag ging. De deal gebeurde nooit, maar de ex-Rode Duivel heeft wel een hoge pet op van de huidige coach van Napoli.

Toch is Conte niet de coach waarvan Nainggolan het meest onder de indruk was in zijn carrière. "De beste coach waarmee ik heb samengewerkt? Luciano Spalletti!", citeert Het Laatste Nieuws het enfant terrible. 

Een overgang naar de Premier League had er bijna nog ingezeten voor de 30-voudig Rode Duivel en dat had te maken met een andere coach waar Nainggolan met achting naar kijkt. "Antonio Conte heb ik hoog zitten", klinkt het. Hij wou me zelfs halen naar Chelsea, maar ik weigerde."

Van zijn vertrek bij AS Roma had Nainggolan achteraf spijt. Coach Eusebio Di Francesco zag het niet in hem zitten en Nainggolan vertrok naar Internazionale. "Er was in Rome een coach me belangrijk liet voelen, maar plots was er volgens hem geen plaats meer voor mij. Ik had geen zin om zo behandeld te worden en besliste om te vertrekken. Als ik had geweten dat hij amper zes maanden later weg ging zijn, had ik waarschijnlijk gebleven."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.