Genkse jeugddoelmannen over helmverplichting

Doelmannen bij jeugd van Genk over helm: "In het begin had ik zoiets van 'Wat is dit?'"

12 september om 09:21

Bij KRC Genk dragen de jeugddoelmannen voortaan een helm. De club wil zo het risico op hoofdletsels verminderen. Doelmannen Ruben De Wachter (U15) en Vic Debusschere (U16) reageren op de maatregel van Genk. 

De Wachter geeft toe dat hij in het begin zijn twijfels had bij de maatregel. "In het begin had ik zoiets van 'Wat is dit?'. Mijn ploegmaats moesten er de eerste keren ook om lachen, maar het werd heel snel normaal", klinkt het bij HLN. "Ze hebben ons bewust gemaakt van de gevaren: als ik de helm niet opzet, kan dat gewoon heel gevaarlijk zijn en zelfs het einde van je voetbalcarrière betekenen."

Ook Vic Debusschere, doelman bij de U16, is het ondertussen gewend om een helm te dragen. "Ik vind het niet erg. Iedereen vindt het eventjes grappig in het begin, maar je bent het snel gewoon", zegt hij. 

KRC Genk verplicht de helm (voorlopig) tot en met zestien jaar. Daarna mogen de doelmannen zelf kiezen of ze al dan niet een helm zullen dragen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.