Genk beschermt jonge doelmannen: 'Verplicht keepen met helm'

11 september om 17:30

KRC Genk zit in met de gezondheid van zijn (jeugd)spelers. Om zijn jonge doelmannen beter te beschermen voert Genk voor jeugdkeepers een verplichte helmplicht in tijdens trainingen en wedstrijden.

Petr Cech is misschien wel de doelman die het meest bekend is met het dragen van een helm. In ons land droeg onder meer Sammy Bossut en Maarten Vandevoordt de bescherming. In België en Nederland zijn er jaarlijks 15.000 voetballers die hoofd- en hersenletsels oplopen. Daarom werkt Genk nu proactief.

'Vanuit het principe ‘beter voorkomen dan genezen’ verplicht de Genkse keepersacademy zijn jeugddoelmannen daarom voortaan om met een helm te trainen en wedstrijden af te werken, een primeur in het Belgisch voetbal', stelt Genk bij Sporza.

Genk voert de regel in voor doelmannen tot en met de U16. Doelmannen van Jong Genk en de eerste ploeg mogen zelf de beslissing nemen of ze al dan niet een helm willen dragen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.