Jacky Matthijssen over Felice Mazzu bij STVV

Mazzu moet STVV naar veilige wateren loodsen: "De eerste weken ben je onaantastbaar"

12 september om 09:04
Laatste update: 12 september om 09:12

Felice Mazzu moet na een slechte seizoensstart STVV naar veilige wateren leiden. Voormalig coach en huidig analist Jacky Matthijssen ziet dat hij op zoek moet gaan naar het schokeffect.

Volgens Matthijssen heeft Mazzu alvast een voordeel. "Een coach die tijdens een seizoen wordt aangesteld, heeft vaak meer macht dan een coach die aan een seizoen begint", aldus de analist bij Het Belang van Limburg. "Een club die zich in een penibele situatie bevindt, zal altijd geneigd zijn om zijn nieuwe coach in het begin blindelings te volgen."

De analist weet dat STVV een onmiddelijke impact verwacht. Mazzu moet dat ten volle benutten. "De eerste weken ben je onaantastbaar. Per slot van rekening rekent iedereen op jou om de club uit de miserie te helpen", klinkt het. 

Daarnaast is het belangrijk om de verwachtingen te temperen volgens Matthijssen. "Op dat vlak vond ik Mazzu een goede beurt maken op zijn persconferentie. Hij is slim en ervaren genoeg om niet te verkondigen dat hij alle problemen in een handomdraai gaat kunnen oplossen", aldus Matthijssen. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.