Slimani na avonturen bij Mechelen en Anderlecht terug naar Algerije’

‘Slimani na avonturen bij Anderlecht en Mechelen terug naar Algerije’

11 september om 22:26

Islam Slimani, de voormalige spits van KV Mechelen en RSC Anderlecht, keert op 36-jarige leeftijd terug naar zijn geboorteland om te gaan voetballen voor CR Belouizdad. Slimani heeft volgens het Algerijnse Le Soir voor twee seizoenen getekend bij Belouizdad.

Slimani is een bekende van de Jupiler Pro League. De spits startte in februari bij KV Mechelen waar hij een contract kreeg tot het einde van het seizoen. Destijds kwam Slimani over van het Braziliaanse Coritiba.

Mechelen was de tweede Belgische club voor Slimani. Vorig jaar kwam Slimani uit voor Anderlecht. Bij paars-wit startte Slimani in januari, hij droeg tot mei het shirt van Anderlecht. Na zestien matchen wist Slimani negen keer te scoren.

Bij Belouizdad keert Slimani terug op het oude nest. De spits kende een eerdere periode bij de club tussen 2009 en 2013. Vervolgens volgden Sporting Lissabon, Leicester City, Newcastle United, Fenerbahce, AS Monaco en Olympique Lyon.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.