Kompany wou Sadiki niet zien vertrekken bij Anderlecht

Kompany wou Sadiki niet zien vertrekken bij Anderlecht: “Voor ik tekende …”

11 september om 18:42

Noah Sadiki is vol lof over Vincent Kompany. Hij prijst Kompany als coach en leider bij RSC Anderlecht. Het Belang van Limburg stelde Sadiki de vraag of Kompany een goede premier zou zijn. “Zeker weten. Hij kan heel goed mensen overtuigen, dus hij zou sowieso al veel stemmen krijgen.” 

Premier zal Kompany nooit worden, maar een held in München behoort wel tot de mogelijkheden. Volgens Sadiki heeft Kompany de gave om mensen te motiveren en te inspireren, iets wat hij zelf ervaarde tijdens zijn tijd bij Anderlecht.

Sadiki herinnert zich hoe Kompany hem persoonlijk wist te overtuigen om zijn toekomst bij Anderlecht voort te zetten. "Voor ik mijn contract tekende, zei hij dat hij mij nog wilde zien spelen onder zijn hoede en dat ik daarna een grote stap zou zetten," vertelt Sadiki. 

Naast zijn leiderschap op het veld, benadrukt Sadiki ook de menselijke kant van Kompany. Hij vertelt hoe Kompany een groepje spelers apart nam vanwege hun chaotische schoolcarrière en hen op het hart drukte dat succes op het veld alleen mogelijk was met toewijding in de klas. “Anders mochten we niet meer met de eerste ploeg meetrainen,” herinnert Sadiki zich. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.