‘Borkelmans voor rechter wegens rijden onder invloed’

‘Oud-Rode Duivel Borkelmans voor rechter wegens rijden onder invloed’

11 september om 21:20

De voormalige Rode Duivel Vital Borkelmans (61) stond woensdagochtend terecht voor de Brugse rechtbank voor het rijden onder invloed van alcohol. De huidige voetbaltrainer liep eind vorig jaar tegen de lamp. Borkelmans stapte destijds zelf uit zijn auto en gaf meteen toe dat hij te veel gedronken had, weet de Gazet van Antwerpen.

Borkelmans traint op dit moment de jeugdspelers van FC Knokke. Het was in de stad van zijn jeugdploeg waar Borkelmans in 2023 aangehouden werd bij een politiecontrole. Borkelmans zijn advocaat Walter Van Steenbrugge zei het volgende hierover. “Mijn cliënt stapte zelf uit het voertuig en nog voor hij de ademtest onderging en gaf bovendien zelf toe teveel gedronken te hebben.”

Borkelmans onderging een schriftproef tijdens de politiecontrole en bood gelijk zijn excuses aan. “Hij schreef: sorry voor wat ik gedaan heb, ik neem mijn volledige verantwoordelijkheid”, deelt de advocaat van Borkelmans. Na de controle kwam naar buiten dat Borkelmans 1.20 promille alcohol in zijn bloed had.

De Brugse rechtbank besloot Borkelmans een geldboete van 1.600 euro te geven, waarvan 600 euro effectief. Behalve de geldboete kreeg Borkelmans ook vijftien dagen rijverbod. Deze zijn inmiddels al achter de rug.

Lees meer over:

Deel via