Stembussen voor de Pro League Hall of Fame open

De stembussen voor de Pro League Hall of Fame zijn geopend

11 september om 14:18

De stembussen voor de Pro League Hall of Fame zijn officieel geopend. Tot woensdag 16 oktober krijgen alle fans de mogelijkheid om hun top 3 te selecteren uit 57 genomineerden. Uiteindelijk komt er een top 10 van voetballegendes die de meeste stemmen weten te verzamelen. Zij worden op 4 november in het Brusselse kunstencentrum Bozar ingehuldigd.

De Pro League is gestart met de Hall of Fame naar aanleiding van het 50-jarige bestaan. In de Hall of Fame worden de 10 grootste voetbaliconen sinds het ontstaan van de Pro League in 1974 geëerd. De selectie wordt bepaald door de clubs en de fans. De 29 profteams hebben minimaal één kandidaat naar voren geschoven om toe te treden tot de Hall of Fame. Meer landstitels in de laatste 50 jaar gaf recht op extra nominaties.

De Pro League heeft een expertenpanel opgesteld bestaande uit acht leden. Christine Schréder, Frank Raes, Mbo Mpenza, Evert Winkelmans, Dieumerci Mbokani, Marc Degryse en Erwin Vandenbergh. Het is nu mogelijk voor de fans om te stemmen uit de illustere lijst van 57 genomineerden.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.