Degryse over achilleshiel Rode Duivels na verlies tegen Frankrijk

Degryse over achilleshiel Rode Duivels: “Niet één heeft kwaliteit van Europese top”

10 september om 22:02
Laatste update: 10 september om 23:40

Marc Degryse zag de Rode Duivels met 2-0 verliezen in Frankrijk. De manschappen van bondscoach Domenico Tedesco verloren in de Nations League en Degryse geeft aan wat volgens hem duidelijk de achilleshiel is van de Rode Duivels.

Degryse geeft aan wat volgens hem het probleem is van de Rode Duivels. “Wat me bij onze achilleshiel brengt: onze verdediging. Niet één heeft er nog de kwaliteit van een Europese topverdediger. En het is niet dat er anderen voorhanden zijn”, deelt Degryse bij Het Laatste Nieuws.

Degryse noemt Koni De Winter en Sebastiaan Bornauw als voorbeelden van een vergelijkbaar niveau. “Op de flanken zag je dat Theate het moeilijk had met Dembélé, terwijl Castagne ook geen leuke avond had - zeker toen de snelle Barcola inviel”, aldus Degryse.

“Als je dat vergelijkt met Kompany, Vermaelen, Alderweireld en Vertonghen... En ook met die jongens ben je eigenlijk maar één keer tot de halve finale van een groot toernooi geraakt. Daar zitten we dus met een groot probleem”, besluit Degryse.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.