Alderweireld kritisch op Duivels Debast en Castagne

Alderweireld kritisch op Duivels Debast en Castagne: “Dan is het enorm gevaarlijk”

9 september om 23:13

Toby Alderweireld mocht zich voor het eerst tonen als analist. De kapitein van Royal Antwerp FC uitte zich tijdens de 2-0 verliespartij van de Rode Duivels op bezoek bij Frankrijk kritisch op Zeno Debast. Alderweireld gaf aan dat Debast de fout in ging bij het openingsdoelpunt van de Fransen.

Debast wilde een voorzet van Frankrijk ontzetten, maar kopte die centraal in de voeten van een Fransman. Een paar seconden later wist Kolo Muani namens Frankrijk te scoren tegen de Rode Duivels.

“Zo’n bal moet je vooruit koppen, en vooral zo hoog mogelijk. Zo heeft de ploeg tijd om te reageren. Dat zal Zeno zelf ook weten. Het is ongelukkig, want voor hetzelfde geld staat er een ploegmaat en heb je het goed gedaan”, citeert Het Laatste Nieuws Alderweireld.

Niet heel veel later maakte Timothy Castagne volgens Alderweireld dezelfde fout. “Het is een fifty-fifty-bal, als je hem naar het midden kopt”, vindt Alderweireld. “Maar als je die in de voeten van een Fransman kopt, is het enorm gevaarlijk. Dat moet je vermijden. Als je hoog kopt, hebben je middenvelders tijd om te reageren. Nu laag, is enorm gevaarlijk”, besluit Alderweireld.