Alderweireld over doelpuntendroogte Openda bij Rode Duivels

Alderweireld over Openda bij Rode Duivels: “Zichzelf niet te veel in vraag stellen

9 september om 21:59

Toby Alderweireld mocht voor het eerst aanschuiven als analist. Alderweireld deed dit samen met Jan Mulder en Marc Degryse tijdens de Rode Duivels tegen Frankrijk. De kapitein van Royal Antwerp FC ging dieper in op de situatie van Lois Openda bij de Rode Duivels.

Openda heeft moeite om het net te vinden bij de Rode Duivels. Alderweireld werd gevraagd of het misschien meespeelt dat Openda bij RB Leipzig kan rekenen op de hulp van zijn spitsbroer Benjamin Sesko.

Volgens Alderweireld is dit niet het geval, de verdediger kent Openda van hun gedeelde tijd bij de Rode Duivels. “Het is anders, maar hij moet zichzelf niet te veel in vraag stellen. Niet denken ‘bij m’n club doe ik dit, hier niet’. Hij moet er gewoon het beste van maken”, citeert Het Laatste Nieuws Alderweireld.

Alderweireld geeft aan vertrouwen te hebben in Openda bij de Rode Duivels. “Hij moet er gewoon het beste van maken. Ik geloof in hem. Het is misschien cliché, maar als je in zo’n grote match beslissend kan zijn, dan ben je vertrokken”, besluit Alderweireld.