Gert Verheyen: "Blijft een vreemd gegeven, Lois Openda is een speciaal geval"

Verheyen: "Blijft een vreemd gegeven, Openda is een speciaal geval"

9 september om 07:55

Op maandagavond mag Lois Openda het waarschijnlijk weer laten zien in de spits tegen Frankrijk. De aanvaller is tot nu toe nog niet even trefzeker bij de Rode Duivels als in de Bundesliga. Gert Verheyen gaf zijn mening over de spits.

De statistieken van Openda liegen er niet om. "Het blijft een vreemd gegeven", begon Verheyen volgens Het Nieuwsblad.

Openda is een goaltjesdief in de Bundesliga. "Openda is een speciaal geval. Het is zo moeilijk om daar uitspraken over te doen. Soms heb ik nog altijd het gevoel dat hij moeilijk scoort, maar als hij 24 doelpunten maakt in de Bundesliga moeten alle critici zwijgen", zei Verheyen.

De goals die Openda maakt zijn niet altijd intikkers. "Neem die wedstrijd tegen Leverkusen, waar hij de 2-2 en de 2-3 maakt. Dat waren twee knappe goals, getrapt vanuit een positie waar het net zo goed verkeerd kan lopen", aldus Verheyen.

Openda maakte in 20 duels voor de Rode Duivels 2 goals. De laatste dateert van 18 november 2022, tegen Egypte in een oefeninterland.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.