Peter Vandenbempt over duels Rode Duivels met Israël en Frankrijk

'Rode Duivels waren vrijdag verre van perfect, maar er was beterschap'

9 september om 07:35
Laatste update: 9 september om 08:07

De Rode Duivels versloegen Israël, maar op maandagavond wacht een doorgaans sterke tegenstander in Frankrijk. Peter Vandenbempt hoopt dat de Rode Duivels geleerd hebben van het EK-duel tegen de Fransen.

Het duel tegen Israel was in ieder geval hoopgevend. 'De coach en de spelers willen graag een streep trekken onder dat mislukte EK. Daar zijn een aantal zaken voor nodig: een zege tegen Israël en tekenen van beterschap, van een België dat weer wil voetballen zoals de eerste maanden onder Domenico Tedesco', schreef Vandenbempt op Sporza.

In Frankrijk wacht de echte krachtmeting. 'Het was vrijdag verre van perfect en het was niet allemaal geweldig, maar er was beterschap. Maar België heeft nood aan een overtuigende prestatie tegen Frankrijk', pende Vandenbempt.

Het is afwachten of de Rode Duivels het nu in zich hebben om de Fransen te verslaan. 'De Belgen moeten laten zien dat ze geleerd hebben, zoals Tedesco zegt, uit de nederlaag tegen Frankrijk. Ze moeten weer met lef en zelfvertrouwen voetballen en ze moeten individueel en collectief beter verdedigen', aldus Vandenbempt.

Het duel tussen Frankrijk en de Rode Duivels staat voor maandagavond om 20:45 op het programma.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.