RSC Anderlecht casht na transfer jeugdproduct Lucas Stassin

'Ook RSC Anderlecht ontvangt nog mooie som na transfer van Stassin'

9 september om 21:55

Lucas Stassin verliet deze transferperiode de Jupiler Pro League. De spits vertrok bij KVC Westerlo en koos voor een Frans avontuur bij AS Saint-Étienne. Naast dat Westerlo financieel flink verdiende aan de transfer, profiteert ook RSC Anderlecht mee.

Stassin vertrok voor een bedrag van negen miljoen euro naar Frankrijk. Dit bedrag kan door middel van bonussen nog oplopen tot tien miljoen euro. Een mooi bedrag voor Westerlo, al krijgen de Kemphanen toch niet de volle pot.

Deze transfer levert volgens La Dernière Heure RSC Anderlecht namelijk ook nog een mooi bedrag op. Door een vooraf afgesproken doorverkooppercentage verdient Anderlecht naar verluidt zo'n 1,7 miljoen euro aan de transer.

Stassin is een jeugdproduct van RSCA. Voor het eerste team van paars-wit kwam de spits tot vijf wedstrijden alvorens hij de overstap maakte naar Westerlo. Bij deze club verdiende Stassin met elf doelpunten en zes assists in 32 wedstrijden een transfer naar de Ligue 1.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.