Vincent Kompany over situatie RSC Anderlecht

Kompany zal RSC Anderlecht nooit vergeten: "Ik blijf hun grootste fan"

9 september om 21:03

Vincent Kompany liet zich tijdens de interlandperiode zien bij BX Brussels, de club die hij zelf elf jaar geleden heeft opgericht. Tijdens zijn bezoek liet de trainer zich onder andere uit over de band die hij met RSC Anderlecht heeft.

Kompany kwam al op jonge leeftijd in de jeugdopleiding van RSCA terecht. Voor paars-wit speelde Kompany, die inmiddels trainer is van Bayern München, veertien jaar voordat hij naar Hamburger SV vertrok. Na een jaar HSV en elf jaar Manchester City keerde Kompany terug naar RSCA waar hij uiteindelijk zijn carrière als speler afsloot. 

Bij Het Nieuwsblad wordt Kompany gevraagd naar de huidige situatie bij Anderlecht. "Ik volg nog altijd de resultaten, ik ben nog altijd een supporter en ik ben een positieve supporter. Je hoeft dus geen seconde te proberen mij iets negatiefs te laten zeggen over Anderlecht. Of ze nu de Champions League winnen of 15de worden, ik blijf hun grootste fan", aldus de voormalig Rode Duivel.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.